Kasteelmoordenaar wilde Saelens 'enkel schrik aanjagen'

25/02/12 om 07:53 - Bijgewerkt om 07:53

Pierre Serry, een van de drie personen die is aangehouden in het dossier rond de kasteelmoord, heeft aan een medegevangene bekend dat hij betrokken is bij de moord.

Kasteelmoordenaar wilde Saelens 'enkel schrik aanjagen'

© Belga

"Ja, ik was erbij betrokken, maar ik wilde hem niet dood. We wilden hem enkel schrik aanjagen", zei de hormonenhandelaar in de gevangenis van Ieper tegen een medegevangene. Volgens Het Laatste Nieuws werkt Serry, in wiens bos het levenloze lichaam van kasteelheer Stijn Saelens uit Wingene teruggevonden werd, duidelijk aan een strategie nu hij zijn betrokkenheid niet meer kan ontkennen.

Het 'graf' dat twee weken voor de verdwijning en moord al gegraven werd in het bos aan zijn chalet was - nog steeds volgens die bekentenis - aanvankelijk louter een put, bedoeld om vuiligheid in op te stoken. Maar toen Saelens dood bleek, werd het zijn graf.

Ondertussen heeft Elisabeth Ghyselbrecht, de weduwe van de vermoorde kasteelheer Stijn Saelens,zich burgerlijke partij gesteld tegen onbekenden.Haar burgerlijke partijstelling werd toegevoegd aan het kasteelmoord-dossier.

Probleem voor Vermassen
Meester Jef Vermassen, de advocaat van arts André G., stelde eerder al dat er een probleem is als de weduwe van Saelens zich burgerlijke partij stelt: Vermassen was vroeger haar advocaat in een echtscheidingsprocedure en dan is er sprake van tegenstrijdige belangen.

De raadkamer van Brugge besliste om de drie verdachten in het dossier van de kasteelmoord in de cel te houden. Het gaat om André G., zijn zoon Peter G. en tussenpersoon Pierre S. Ze gaan allemaal in beroep tegen hun verdere aanhouding. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners