Kasteelmoord: Speurders kennen stem vermoedelijke moordenaar Saelens

11/02/13 om 20:44 - Bijgewerkt om 20:44

De vermoedelijke moordenaar kreeg een telefoontje van een callcenter voor een gsm-abonnement. Dat gesprek is opgenomen.

Kasteelmoord: Speurders kennen stem vermoedelijke moordenaar Saelens

© Belga

De speurders in het dossier van de kasteelmoord kennen de stem van de vermoedelijke moordenaar van Stijn Saelens. Het parket wil het bericht niet bevestigen.

"Pierre Serry is ook in deze nieuwe wending de spilfiguur", aldus het vtm-nieuws. "Enkele maanden voor de moord op Stijn Saelens koopt Serry twee gsm-kaarten. Eén houdt hij voor zichzelf, de andere geeft hij weg, vermoedelijk aan de man die Saelens later vermoordde. Ze bellen elkaar meerdere keren, de gsm-mast op 800 meter van de chalet van Serry vangt verschillende signalen op. De eerste keer op 4 november, drie maanden voor de moord, en daarna nog geregeld".

"Eén keer krijgt de vermoedelijke moordenaar ook een telefoontje van een onbekend nummer. Het is een callcenter, met de vraag of hij geen abonnement wil in plaats van een gsm-kaart. Dat gesprek is opgenomen. De speurders kennen dus stem van die man. Meer nog, ze hebben die op tape, maar ze weten niet wie het is", zegt het vtm-nieuws.

Moeder

Volgens een speurder gaat het om een gesprek van 15 seconden en is er een man met Hollands accent te horen.

"Is deze stem misschien van Anton Van Bommel? ", vraagt het vtm-nieuws zich af. "Dat zou kunnen, want hij is een Nederlander en zijn dna is in het kasteel gevonden. Hijzelf is al dood, maar zijn moeder kan uitsluitsel geven. Ze woont vlak over de Belgische grens, maar het is niet bekend of de onderzoekers haar het fragment al lieten beluisteren." (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners