Kasteelmoord: Hans Rieder opnieuw advocaat van verdachte Pierre Serry

23/04/12 om 16:39 - Bijgewerkt om 16:39

In de zaak van de kasteelmoord treedt Hans Rieder opnieuw op als advocaat voor de verdachte Pierre Serry.

Dat vernam Belga uit goede bron. Rieder zelf geeft geen commentaar op het nieuws. De samenwerking tussen Hans Rieder en Pierre Serry werd stopgezet toen de man voor de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling verscheen.

Serry moest op zoek naar een nieuwe advocaat, maar blijkbaar heeft hij opnieuw voor Hans Rieder gekozen. Serry verschijnt dinsdag opnieuw voor de Gentse KI, die zal beslissen over zijn verdere aanhouding.

Brugse raadkamer

Rieder en Serry stopten de samenwerking toen de drie verdachten - dokter Ghyselbrecht, zijn zoon en Pierre Serry uit Aalter - te horen kregen van de Brugse raadkamer dat ze in het belang van het onderzoek drie maanden langer in de cel moeten blijven. Ze gingen alle drie in beroep tegen de beslissing, waardoor de Gentse KI zich moet uitspreken over hun verdere aanhouding.

Het advocatenkantoor van Hans Rieder liet aan de voorzitter van de KI weten dat het geen opdracht meer heeft om hoofdverdachte Pierre Serry te verdedigen. Het is niet duidelijk waarom de samenwerking werd beëindigd en wie het initiatief daartoe nam.

Ook nu is geen commentaar te horen bij de terugkomst van meester Rieder. (Belga/SD)

Onze partners