Kasteelmoord: dokter Gyselbrecht en zoon niet in cassatie tegen verlenging aanhouding

15/03/12 om 15:49 - Bijgewerkt om 15:49

In de zaak van de kasteelmoord tekenen André Gyselbrecht en zijn zoon Peter Gyselbrecht, schoonvader en schoonbroer van slachtoffer Stijn Saelens, geen cassatieberoep aan tegen het arrest van de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling.

In de zaak van de kasteelmoord tekenen de advocaten van dokter André Gyselbrecht en zijn zoon Peter Gyselbrecht, respectievelijk de schoonvader en schoonbroer van slachtoffer Stijn Saelens, geen cassatieberoep aan tegen het arrest van de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling. De KI besliste dat de twee verdachten in de cel moeten blijven.

De raadkamer in Brugge besliste op 21 februari om de aanhouding van André Gyselbrecht, Peter Gyselbrecht en Pierre Serry uit Aalter met een maand te verlengen. De KI besliste eerder dat Serry in de cel moet blijven, maar zijn advocaat Hans Rieder tekende daartegen cassatieberoep aan.

De advocaten van André en Peter Gyselbrecht hadden gepleit om hun cliënten in voorlopige vrijheid te stellen, maar de KI besliste om de aanhouding te verlengen. Beide verdachten hebben nu beslist om geen cassatieberoep in te stellen.

'Peter Gyselbrecht wil niet vrijkomen op procedurefouten'

"Een voorziening in Cassatie zou het lopende onderzoek kunnen vertragen, hetgeen Peter Gyselbrecht absoluut wenst te vermijden. Hij wenst ook niet vrij te komen op basis van procedurefouten. Maar door het handhaven van de voorhechtenis wordt nu wel de indruk gewekt dat hij schuldig zou zijn, wat hij nochtans stellig ontkent", zegt advocaat Piet Rotsaert.

Ook Johan Platteau, de advocaat van André Gyselbrecht, stapt niet naar het Hof van Cassatie. Beide verdachten komen ten laatste binnen een maand opnieuw voor de raadkamer in Brugge, die zal beslissen over de verlenging van de aanhoudingen. (Belga/SD)

Onze partners