“Karikatuur van ‘stakende Walen’ zweeft boven ons hoofd”

© BELGA

Philippe Suinen, de voormalige baas van het Waals Exportagentschap (Awex), toont zich in een interview met de krant La Libre Belgique diep ongerust over het “contrast tussen Wallonië en Vlaanderen op het vlak van de neiging om te staken”. “De karikatuur van het beeld van de ‘stakende Walen’ zweeft boven ons hoofd.”

“De karikatuur van het beeld van de ‘stakende Walen’ zweeft boven ons hoofd”, aldus de voormalige PS-kabinetschef. Suinen roept Wallonië op “de gevolgen op te meten van de sociale acties voor het beeld van het Waals Gewest.”

“Het wordt moeilijk om aan de buitenwereld, bij mogelijke investeerders, uit te leggen dat we een traditie van sociaal overleg hebben met deze opeenvolging van slechte voorbeelden”, zegt Suinen. Hij roept Wallonië op zich te herpakken door het politieke kortetermijndenken te overstijgen. Suinen pleit voor een “Waals unionisme waarbij alle democratische politieke partijen en de sociale partners het eens worden over een traject tot bijvoorbeeld 2030.” (Belga/NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content