Karel Degraeve wordt adjunct-hoofdredacteur Knack: 'Gecharmeerd door stevige evolutie'

21/08/15 om 15:05 - Bijgewerkt om 15:16

Karel Degraeve ruilt Humo voor Knack. Vanaf 1 oktober wordt hij adjunct-hoofdredacteur van Knack Magazine.

Karel Degraeve wordt adjunct-hoofdredacteur Knack: 'Gecharmeerd door stevige evolutie'

Karel Degraeve © Lies Willaert

Hij werkt daar onder Jörgen Oosterwaal die het magazine sinds najaar 2012 leidt.

Karel Degraeve (43), die Moderne Geschiedenis (KUL) en Journalistiek (VLEKHO) studeerde, werkte eerder als copywriter en mediajournalist bij Roularta Media Group en stond in 2000 mee aan de wieg van het entertainmentmagazine Knack Focus. In 2011 volgde hij er Patrick Duynslaegher op als hoofdredacteur. In 2012 vertrok hij naar Humo als adjunct-hoofdredacteur. Drie jaar later keert hij dus terug.

Toekomst

'Ik ga nog even door bij Humo, midden september ontkoppel ik daar,' laat hij weten. 'Daarna volgt een korte detoxkuur in een Tibetaans klooster, kwestie van begin oktober fris aan de start te verschijnen.'

Degraeve kijkt er 'enorm' naar uit om weer bij Knack aan de slag te gaan. 'Knack Magazine heeft de voorbije drie jaar, onder leiding van Jörgen Oosterwaal, een stevige evolutie ondergaan en dat is niet onopgemerkt gebleven - ook bij mij niet. Ik was gecharmeerd door het voorstel van Jörgen om aan de verdere ontwikkeling van het magazine mee te werken. Dit zijn er immers niet de tijden naar om te blijven staan, noch in print, noch online. Ik geloof overigens rotsvast in de toekomst van nieuwsmagazines. In welke vorm die zich zal manifesteren, dat valt nog af te wachten.' (KVDA)

Knack wordt wekelijks verdeeld met Weekend Knack en Focus Knack op een totale verspreiding (print en digitaal) van meer dan 100.000 exemplaren en telt meer dan 466.000 lezers (bron: CIM). Knack.be/levif.be draait 7 dagen op 7 en 24 op 24 uren op volle toeren en haalt 5,2 miljoen unieke bezoekers en meer dan 40 miljoen pageviews.

Onze partners