Kandidaat-politiechef rijdt dronken in de gracht

13/12/10 om 11:25 - Bijgewerkt om 11:25

Marc Guillemin was kandidaat om de ontslagen Gentse politiechef Peter De Wolf op te volgen.

Kandidaat-politiechef rijdt dronken in de gracht

© Belga

Eén van de kandidaten om de ontslagen Gentse politiebaas Peter De Wolf op te volgen, is onder invloed van alcohol in een gracht gereden in Deinze. De hoofdcommissaris heeft zijn kandidatuur intussen ingetrokken.

Volgens Het Laatste Nieuws was Marc Guillemin (50) de favoriet om De Wolf definitief op te volgen. De Wolf moest zelf ontslag nemen in de nasleep van een ongeval in dronken toestand dat hij probeerde te verdoezelen.

Guillemin is diensthoofd van de zeevaartpolitie en lichtte zijn oversten in de loop van zaterdag in over wat er is gebeurd. Het nieuws werd bevestigd door commissaris-generaal Fernand Koekelberg van de federale politie. Het ongeval van Guillemin had overigens plaats tijdens de 'Verkeersveilige Nacht' in Oost-Vlaanderen.

Nieuwe baan voor De Wolf

Onlangs raakte bekend dat De Wolf na een jaar solliciteren een nieuwe baan heeft. Hij is nu personeelsdirecteur van vzw Ateljee, de grootste sociale werkplaats van Vlaanderen met 450 medewerkers. Hij kwam als beste uit een selectieprocedure met 27 kandidaten.

Begin oktober zat De Wolf nog met de handen in het haar nadat het Hof van Cassatie het beroep had verworpen tegen zijn straf van twaalf maanden celstraf met uitstel.

Onze partners