Jurgen Ceder: 'De leugens van mevrouw Almaci'

05/07/12 om 12:09 - Bijgewerkt om 12:09

Senator Jurgen Ceder reageert op de column van Meyrem Almaci over zijn overstap naar N-VA.

In de column die mevrouw Almaci gisteren schreef over mijn toetreding tot de N-VA staan talrijke onwaarheden. Haar bijdrage bevat heel wat grote en kleine leugens die - helaas - behoren tot de marges van het politieke debat.

Zo klopt haar bewering niet dat ik één van de auteurs ben van het 70-puntenplan. Nog minder klopt de insinuatie dat ik daar vandaag nog zou achterstaan. Zoals velen huldig ik het standpunt dat elkeen die hier legaal verblijft een realistische kans op inburgering moet krijgen.

Maar mevrouw Almaci overschrijdt een duidelijke grens waar zij spreekt over een actie van de Nationalistische Studenten Vereniging (nu bijna 30 jaar geleden) . Zij stelt: "Bij die bezetting liep een student een open beenbreuk op. Verschillende getuigen wezen de toenmalige praeses, Jurgen Ceder, aan als dader."

Ik moet hier op de meest formele wijze deze beschuldiging ontkennen. Deze zaak is toen door de rechtbank behandeld en ik werd volledig vrijgesproken. Niet om één of andere techniciteit: gewoon omdat ik dit niet had gedaan. Er is ook - buiten mevrouw Almaci - niemand die nog beweert dat ik hier iets mee te maken had. Het feit dat zij de beschuldiging omfloerst met de woorden "volgens getuigen" en zo poogt gerechtelijke stappen van mijnentwege te vermijden, voegt alleen wat lafheid aan haar bewering toe.

Mevrouw Almaci heeft het recht het oneens te zijn met mijn politieke keuze en heeft ook het recht om concurrerende partijen te bestrijden, maar zou zich aan een aantal minimale fatsoensregels moeten houden.

Onze partners