'Jozef De Witte wil van Racismebestrijding naar Nationaal Orkest'

05/05/15 om 04:39 - Bijgewerkt om 04:41

Als het van de raad van bestuur van het Nationaal Orkest van België afhangt, wordt Jozef De Witte straks hun nieuwe intendant. Zij dragen de huidige directeur van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding voor als beste van vijf kandidaten.

'Jozef De Witte wil van Racismebestrijding naar Nationaal Orkest'

Jozef De Witte © Belga

Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

"De beslissing moet binnen de vier werkdagen bekrachtigd worden door de voogdijminister, Didier Reynders", zegt Pieter Lembrechts, woordvoerder van het Nationaal Orkest. "In afwachting daarvan kunnen we nog geen officiële mededeling verspreiden."

Jozef De Witte zelf wil alleen kwijt dat hij zich inderdaad kandidaat heeft gesteld. Begin dit jaar had De Witte al aan het personeel te kennen gegeven dat hij zich niet opnieuw kandidaat zou stellen voor zijn huidige functie. "Mijn levensmotto is dat je beter vertrekt voor je iets beu bent. Elf jaar is een mooie periode. Ik reken mij niet tot de onmisbaren."

Volgens Lembrechts waren de orkestleden verrast over de voorkeur voor iemand die geen ervaring heeft in de muziekwereld. Maar die muzikale expertise is in huis aanwezig, aldus de woordvoerder, terwijl een manager die de puntjes op de i zet, welgekomen is.

(Belga/RR)

Onze partners