Jos Digneffe: 'Ik krijg geen orgasme als ik een staking afkondig'

29/09/12 om 07:21 - Bijgewerkt om 07:21

De voorzitter van de socialistische spoorbond ACOD Spoor haalt zwaar uit naar de treinreizigers die misnoegd zijn over de aangekondigde spoorstaking van woensdag 3 oktober.

Jos Digneffe: 'Ik krijg geen orgasme als ik een staking afkondig'

© Belga

Digneffe vindt de reacties zwaar overdreven, zo zegt hij in de krant De Morgen. "Ze vinden dat de vakbonden alleen maar uit eigenbelang handelen. Maar ze zijn zelf egoïstisch. Liever lui dan moe, roepen ze. Maar wij kloppen elke dag overuren door een personeelstekort".

Ook pendelaarsorganisatie TreinTramBus krijgt een stevige sneer van Digneffe. "De organisatie is zogezegd apolitiek. Maar hun woordvoerder Jan Vanseveren staat wel te roepen dat we Magnette moeten volgen."

Haatmails

In het interview herhaalt Digneffe dat hij zelf niet staat te springen om te staken, maar dat het soms niet anders kan. Op de kritiek dat hij door de stakingsactie duizenden reizigers in de steek laat, antwoordt hij: "Onzin. Voor goede dienstverlening moet je durven één dag te staken", luidt het.

De vakbondsman krijgt dagelijks een pak haatmails. "Alsof ik zoiets leuk vind. Ik krijg geen orgasme als ik een staking afkondig. Alle mails zijn ondertussen gewist. Ik word ziek van die haatmail. Mijn zoon zegt dat ik het mij niet moet aantrekken. Maar dit heb ik in heel mijn carrière nog niet meegemaakt", aldus Digneffe.

Verkiesbaar

Digneffe, die in maart 60 wordt, gaat op pensioen. Bedoeling is dat hij dit najaar nog de fakkel doorgeeft aan zijn opvolger.

Bij de lokale verkiezingen van 14 oktober komt Digneffe op voor de SP.A. Hij staat op de voorlaatste plaats van de provincielijst in Limburg. volgens Digneffe is het de laatste keer dat hij opkomt. "Ik kan me niet vinden in de rechtse lijst van de socialisten", luidt het. (Belga/KVDA)

Onze partners