Jos Digneffe: 'Dat alle treinreizigers egoïsten zijn, heb ik zo niet gezegd'

30/09/12 om 09:20 - Bijgewerkt om 09:20

ACOD Spoor-voorzitter Jos Digneffe zegt dat hij de treinreizigers nooit egoïsten heeft genoemd. Digneffe heeft in zijn carrière nooit zoveel haatmail gehad als nu.

Jos Digneffe: 'Dat alle treinreizigers egoïsten zijn, heb ik zo niet gezegd'

© Belga

Jos Digneffe, de voorzitter van de socialistische spoorbond ACOD Spoor, zegt in het Radio1-programma Peeters & Partners dat hij de treinreizigers nooit egoïsten genoemd heeft, zoals De Morgen schreef. "Dit heb ik zo niet gezegd", aldus Digneffe, die "graag de band van het interview eens zou willen herbeluisteren".

De Morgen heeft volgens Digneffe zijn woorden verdraaid. "Dit is dikke flauwe zever. Een echt voorbeeld van riooljournalistiek", klinkt het. Wouter Verschelden, hoofdredacteur van De Morgen, vindt de reactie
van Digneffe alvast "bijzonder flauw". "Wij weten zeer goed wat Digneffe al dan niet gezegd heeft. Het is erg flauw dat hij eerst straffe uitspraken doet en daarna op de pianist schiet wanneer hij de impact van zijn woorden inziet."

Jos Digneffe: 'Voor 100 procent achter staking'

Digneffe benadrukte op Radio1 ook nog eens dat hij voor "100 procent achter de staking blijft staan" en dat de stakingsaanzegging gebeurde in gemeenschappelijk vakbondsfront. Nog volgens Digneffe is Wallonië weliswaar "warmer" dan Vlaanderen als het op staken aankomt. "De Walen willen meer staken dan Vlamingen, maar de Vlamingen waren voor deze staking volledig akkoord met de Walen."

Jos Digneffe: 'Ik word ziek van al die haatmail'

Jos Digneffe, die binnenkort met pensioen gaat als voorzitter van de spoorbond ACOD Spoor, zei ook in De Morgen dat hij "ziek wordt van al die haatmail". Ook op Radio 1 was een geëmotioneerde Digneffe te horen. (Belga/SD)


Lees meer over:

Onze partners