Jörgen Oosterwaal nieuwe hoofdredacteur Knack Magazine

28/09/12 om 11:48 - Bijgewerkt om 11:48

Jörgen Oosterwaal (1963) wordt vanaf 15 oktober de nieuwe hoofdredacteur van Knack Magazine.

Jörgen Oosterwaal (1963) wordt vanaf 15 oktober de nieuwe hoofdredacteur van Knack Magazine.

Jörgen studeerde politieke en sociale wetenschappen en rechten (UFSIA) en ging daarna aan de slag op het departement politieke wetenschappen van de KULeuven. In 1989 werd hij politiek redacteur van De Morgen, later publiceerde hij als freelance journalist onder ander in de Volkskrant, De Standaard, De Tijd, Vrij Nederland en Knack Magazine.

In 1995 startte hij als redacteur van Humo en werd daar - afgezien van een korte onderbreking bij De Standaard - hoofdredacteur. In 2010 verliet hij het blad en vestigde zich als zelfstandig mediaconsultant. Jörgen Oosterwaal is ook auteur van verschillende boeken, vooral in de politieke sfeer.

Jörgen volgt Johan Van Overtveldt op die tot nog toe gelijktijdig hoofdredacteur was van Trends en Knack. Het afgelopen jaar zette hij bij Knack zijn schouders onder belangrijke wijzigingen die het pad effenden voor een nieuwe formule van het magazine die op 17 oktober wordt gelanceerd.

Johan Van Overtveldt neemt een nieuwe leeropdracht macro-economie aan op de Universiteit Hasselt en kan zich voortaan bij Roularta Media Group concentreren op Trends. Dit magazine doet het onder zijn leiding uitstekend op de magazinemarkt. Trends stijgt qua lezersbereik zowel in print als online en bouwt erg succesvol nieuwe activiteiten uit als organisator van beurzen en events die zich voornamelijk richten op de business community.

Jörgen Oosterwaal wordt in zijn nieuwe functie ondersteund door de huidige adjunct-hoofdredacteur van Knack Magazine, Ewald Pironet.

Knack wordt wekelijks aan lezers en abonnees in pakket aangeboden. Knack Magazine is daarbij het toonaangevende nieuwsmagazine in Vlaanderen. Knack Weekend brengt lifestyle. Knack Focus steunt op de pijlers televisie, film, muziek en cultuur in de brede zin van het woord. Verder hoort bij dit Knack-pakket het maandelijkse Wereldtijdschrift MO en 18 keer per jaar een thematische speciale editie Knack Extra.

Onze partners