Jongeren zoeken werk in buitenland

15/07/12 om 09:12 - Bijgewerkt om 09:12

Een stage, een job of vrijwilligerswerk in het buitenland is de afgelopen jaren steeds meer in trek bij Belgische jongeren.

Jongeren zoeken werk in buitenland

© Thinkstock

Dat blijkt uit een rondvraag van De Zondag bij enkele uitwisselingsorganisaties. Een jaartje lesgeven in een school met weeskinderen, helpen in een natuurreservaat of op de boerderij, huizen bouwen in een ontwikkelingsland of au pairen... Het wekt steeds meer interesse op bij de Belgische jeugd. "Meer en meer jongeren zien de meerwaarde in van zo'n ervaring", weet Dominique Trocmé van WEP.

"We hebben nu zelfs formules voor 16-jarigen". "Dit jaar hebben een 800-tal geïnteresseerden zich ingeschreven voor boerderijprogramma's, natuurprojecten en ander vrijwilligerswerk". Bij AFS zenden ze hun wereldwerkers tegenwoordig al op drie momenten per jaar uit. "Door drie vertrekken per jaar aan te bieden, spelen we ook in op de behoefte van de wereldwerkers", zegt woordvoerder Koen Baetens. "Op die manier kunnen zij bijvoorbeeld voor of na hun uitwisseling nog bijklussen om hun uitwisseling te bekostigen". (Belga/RDM)

Onze partners