Jongeren willen niet naar leger

- Bijgewerkt op

Twee op honderd jongeren die deelnemen aan een stage bij het leger gaan ook in dienst. De stages kosten zo'n 9.600 euro per kandidaat.

Jongeren willen niet naar leger

© Yorick Jansens/Image Globe

Twee op honderd jongeren die deelnemen aan een stage bij het leger gaan in dienst. Dat berichten De Standaard en Het Nieuwsblad.

Het leger organiseert ieder jaar jongerenstages van een of twee weken voor zestien- tot twintigjarigen. "Maar amper twee op de honderd deelnemers aan die stages melden zich nadien aan voor een job als militair", zegt Kamerlid Bert Maertens (N-VA). "Voor de rekrutering zijn deze stages dus allesbehalve een effectief instrument.

9.600 euro per jongere

"De totale kostprijs was vorig jaar ruim 115.000 euro", zegt Maertens. "Als je weet dat er in 2011 569 jongeren deelnamen, dan heeft Defensie eigenlijk zo'n 9.600 euro uitgegeven voor elke jongere die uiteindelijk kandideerde."

De jongeren moeten wel tussen de 75 en 200 euro betalen aan inschrijvingsgeld. Zo wordt het kostenplaatje teruggebracht tot iets meer dan de helft. Maertens zal, in de commissie Defensie, vragen om een evaluatie en grondige bijsturing. (Belga/SD)

Lees meer over:

Mediaclub aanbiedingen

Onze partners

Alterego Design

Design en deco

Koop uw meubelen online of in onze showrooms (Luik & Brussel).

Generali

Brandverzekering

Een maximale bescherming voor u, uw gezin, uw spullen en uw woning.

Parship

Dating met Parship

Vind de partner die echt bij je past.

CIAO

Goedkoper kopen met Ciao

Vind, vergelijk en koop tegen de beste prijs.

Generali

Autoverzekering

Nieuwe wagen? Kies de volledige bescherming voor u en uw wagen bij Generali!