Jongeman sterft door politiekogel

01/10/10 om 16:48 - Bijgewerkt om 16:48

Een 25-jarige jongeman uit Putte is vrijdag overleden nadat hij tijdens een politie-interventie zwaar gewond was geraakt.

Een 25-jarige jongeman uit Putte is vrijdag overleden nadat hij tijdens een politie-interventie donderdagavond levensgevaarlijk gewond was geraakt.

De tussenkomst gebeurde op vraag van de ouders, die de politie hadden opgeroepen omdat hun zoon zich agressief gedroeg. De jongeman had zich in zijn kamer verschanst.

Verschillende politieploegen kwamen ter plaatse. Volgens het Mechels parket stond de jongeman immers bekend wegens zijn agressief gedrag.

Ter plaatse ontstond een confrontatie tussen de ordediensten en de jongeman, die volgens het parket met machetes zwaaide. De politie heeft eerst verbaal proberen te bemiddelen, maar zag zich daarna genoodzaakt om pepperspray te gebruiken.

Daarop werden enkele schoten gelost die de jongeman fataal zijn geworden. De familie beweert dat er drie schoten werden afgevuurd terwijl hun zoon al overmeesterd op de grond lag.

De ouders hekelen het machtsvertoon en hebben een klacht ingediend wegens opzettelijke slagen en verwondingen, poging tot
doodslag en schuldig verzuim. Het Mechelse parket onderzoekt de zaak.

Lees meer over:

Onze partners