John Crombez: 'Alleen Unizo noemt alle ondernemers fraudeurs'

27/02/12 om 12:56 - Bijgewerkt om 12:56

Staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (SP.A) pareert de kritiek van Unizotopman Karel Van Eetvelt.

John Crombez: 'Alleen Unizo noemt alle ondernemers fraudeurs'

Staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (SP.A) pareert de kritiek van Unizotopman Karel Van Eetvelt. "Ik heb nooit gezegd dat alle ondernemers fraudeurs zijn. De enige die ik dat heb horen zeggen, is Unizo zelf".

Uit een enquete van Unizo, zo schrijft Het Laatste Nieuws, blijkt dat 28 procent van de Vlaamse kmo's overweegt om het land te verlaten uit onvrede met het Belgische belastingklimaat.

Van Eetvelt wijst in de krant met een beschuldigende vinger naar de regering-Di Rupo en met name naar de socialisten. "De nieuwe regering is te ver gegaan in haar vijandigheid jegens ondernemers. Haar communicatie naar het bedrijfsleven was barslecht. Eigenlijk kwam het er volgens de socialisten op neer dat elke ondernemer een fraudeur is in het diepst van zijn gedachten. Dat is er ver over, vinden wij".

Crombez pikt die kritiek niet. "Alle maatregelen zijn door de regering beslist. Niemand van de regering heeft ooit gezegd dat alle ondernemers fraudeurs zijn. De enige die ik dat ik dat heb horen zeggen, is Unizo zelf", reageert hij.

"Ik heb de voorbije weken heel veel ondernemers en sectoren gesproken en ik hoor toch heel andere geluiden. Ook zij pleiten voor een aanpak van de fraudemechanismen. Bedrijven die wel de regels naleven, ondervinden schade door malafide praktijken en vragen dat fraudeurs worden aangepakt. Als ze bij Unizo die signalen niet krijgen, wil ik hun gerust de contactgegevens doorspelen van de bedrijven die ik gesproken heb". (Belga/KVDA)

Onze partners