Johan Guldix (N-VA) - Geetbets

10/02/12 om 21:24 - Bijgewerkt om 21:24

Knack.be trapt de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 af en stelt drie vragen aan elke politicus die de strijd aangaat: Wat is de inzet van de verkiezingen? Wie wint en wie verliest? Wat speelt in uw gemeente?

Wat is voor u de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen?

Lokale verankering en verandering. Wij wensen de N-VA ook lokaal een sterke voet aan de grond te doen krijgen omdat een efficiënt en rechtlijnig bestuur op elk niveau thuishoort. De belangen van elke Vlaming dienen ook in Geetbets verdedigd te worden.

Lokale verandering omdat in onze gemeente de huidige partijen al te lang, weliswaar in wisselende coalities, aan de macht zijn, waardoor van een echte oppositie geen sprake is.

Wij wensen dan ook een frisse wind met meer aandacht voor de financiën en de burger, te laten waaien in het gemeentehuis. Indien mogelijk in de meerderheid als verantwoordelijke beleidspartij, in de oppositie als kritische, maar opbouwende fractie. De burger verdient een eerlijk en onderlegd bestuur.

Wie worden de winnaars, wie de verliezers?
Moeilijk te zeggen, daar zal de kiezer over oordelen. Vraag is of het voorakkoord tussen de huidige oppositie en meerderheid standhoudt? N-VA is alvast de uitdager.

Wat is van belang in uw gemeente?

Een gezond en evenwichtig financieel beleid.

Een heldere communicatie naar alle inwoners.

Een verkeersveilige en fraaie dorpskern.

Voldoende mogelijkheden voor de lokale economie.

Een betere verstandhouding en samenwerking tussen OCMW en gemeente. (SD)

U komt ook op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 en u wil onze drie vragen ook beantwoorden?

Laat dat weten aan simon.demeulemeester@knack.be.

Onze partners