Jetairfly weigert boetes te betalen

08/08/14 om 07:59 - Bijgewerkt om 07:59

De luchtvaartmaatschappij Jetairfly weigert de boetes te betalen die ze kreeg voor de inbreuk op de geluidsnormen in het Brussels gewest.

Jetairfly weigert boetes te betalen

© Belga

De luchtvaartmaatschappij Jetairfly werd beboet omwille van inbreuken op de geluidsnormen van het Brussels gewest. Het hoofd van de organisatie, Elie Bruyninckx, zegt in de krant La Libre de boetes niet te zullen betalen.

'We willen die boetes niet betalen omdat ze fundamenteel onrechtvaardig zijn', verklaarde Bruyninckx. Ze herinnerde eraan dat een gerechtelijke procedure nog lopende was. De boetes zijn volgens Bruyninckx 'onaanvaardbaar', omdat haar maatschappij het slachtoffer is van 'politieke ruzies'.

De Brusselse minister van Leefmilieu, Céline Fremault, herinnerde eraan de effectieve betaling van de boetes voor schendingen van de geluidsnormen conform het regionaal regeerakkoord zou eisen langs alle mogelijke juridische wegen.

Daarnaast ziet Bruyninckx een wijziging in de vluchturen op de luchthaven van Zaventem ook niet zitten. Sommige partijen willen de vluchttijden veranderen naar 7u tot 22u in plaats van het huidige 6u tot 23u. Zo'n verandering zou volgens de maatschappij een 'directe impact hebben op de efficiëntie van de operaties, op de uurroosters die we hebben zijn overeengekomen op internationaal niveau.' (Belga/WB)

Onze partners