Jetairfly stelt vlucht naar Sharm el-Sheikh uit, Thomas Cook vliegt wel

05/11/15 om 01:17 - Bijgewerkt om 08:24

De Belgische luchtvaartmaatschappij Jetairfly heeft zijn vlucht tussen Brussel en Sharm el-Sheikh van donderdagmorgen met 24 uur uitgesteld. Thomas Cook Belgium behoudt de vlucht tussen Brussel en de Egyptische badplaats op het Sinaï-schiereiland.

Jetairfly stelt vlucht naar Sharm el-Sheikh uit, Thomas Cook vliegt wel

© BELGA

Het vliegtuig van Jetairfly moest donderdag normaal gezien om 7.20 uur opstijgen op Brussels Airport. 'Met de tijdelijke opschorting van onze vlucht willen wij onszelf de nodige tijd gunnen om de veiligheidssituatie correct in te schatten en te analyseren', aldus touroperator Jetair in een persbericht.'

Of er vrijdagmorgen wel wordt opgestegen, is nog niet duidelijk. 'Dat is afhankelijk van de uitkomst van onze analyse', zegt woordvoerder Hans Vanhaelemeesch. Donderdag moet daarover meer duidelijkheid komen.

Terugkeren

119 Belgische toeristen die momenteel in Egypte verblijven, zullen door het schrappen van de vlucht donderdag niet naar huis kunnen terugkeren. Vanhaelemeesch zegt dat ook zij op de hoogte worden gebracht.

'Als de situatie aanhoudt, zal er een oplossing worden gevonden om ervoor te zorgen dat iedereen veilig kan terugkeren.'

Bom?

De beslissing om de vlucht op te schorten, is een gevolg van de nieuwe informatie die woensdag bekend is geraakt over de crash met de Russische Airbus A321-200 zaterdagochtend. Dat toestel stortte neer kort na het opstijgen in Sharm el-Sheikh. Volgens de Britse regering en Amerikaanse inlichtingendiensten is de crash wellicht veroorzaakt door een bom.

Thomas Cook

Ook Thomas Cook Belgium heeft donderdagochtend (8 uur) een vlucht van Brussel naar Sharm el-Sheikh en behoudt die. 'Eén koppel heeft gebruik gemaakt van de mogelijkheid om van reisbestemming te veranderen. De andere passagiers hebben normaal ingecheckt', zegt woordvoerder Koen Van den Bosch.

De touroperator zegt zich te schikken naar het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken, dat niet werd gewijzigd. (Belga/RR/KVDA)

Onze partners