Jetairfly pakt uit met 9 nieuwe bestemmingen

28/10/15 om 09:57 - Bijgewerkt om 13:25

De Belgische luchtvaartmaatschappij Jetairfly zet haar beoogde groeistrategie kracht bij met negen nieuwe bestemmingen in de zomer van 2016. De meeste zijn bestemd voor de regionale luchthavens van Oostende en Deurne.

Jetairfly pakt uit met 9 nieuwe bestemmingen

Door de extra vluchten komen er 100 nieuwe jobs bij © Jetairfly

Oostende krijgt er vier nieuwe bestemmingen bij. Rome was al langer geweten. De eerste vlucht staat komende zaterdag al op het programma. Vanaf volgende zomer zal het ook mogelijk zijn om vanuit de badstad te vliegen naar het Franse Nice en de Bulgaarse steden Burgas en Varna. Die laatste twee vervangen het Tunesische Djerba. Daar geldt na de aanslag in het voorjaar noch steeds een negatief reisadvies, dus die lijn wordt voorlopig geschrapt. Jetairfly zorgde met de Bulgaarse steden voor een betaalbaar alternatief. Het aantal bestemmingen stijgt hierdoor van veertien naar zestien. Er komt een grote capaciteit naar Malaga, Alicante en Heraklion. Dat zorgt in totaal voor een derde meer vluchtcapaciteit.

Kracht van regionale luchthaven

Tijdens het vakantieseizoen, van de krokus- tot herfstvakantie, vervoerde Jetairfly 180.000 passagiers, ondanks het wegvallen van Tunesië. Dat getal kan dus volgend jaar boven de 200.000 gaan. Antwerpen krijgt er het Spaanse Ibiza en het Kroatische Split, ook al als alternatief voor Djerba, bij. Ook hier staat Rome al vanaf volgend weekend op het vluchtschema.

Daardoor biedt Jetairfly nu negen in plaats van zes bestemmingen aan. "We geloven sterk in de kracht van de regionale luchthavens en willen daar zeker blijven op inzetten. We willen met de nieuwe bestemmingen tegemoet komen aan alle soorten vakantiegangers", aldus communicatiemanager Hans Vanhaelemeesch. Ook vanuit Brussel en Charleroi komen er met respectievelijk Larnaca in Cyprus en Rabat in Marokko twee nieuwe bestemmingen bij.

Non-stopvluchten

Het meest opvallende nieuws voor Brussel zijn de nieuwe non-stopvluchten naar de Dominicaanse Republiek die gepaard gaan met een vijfde meer vluchtzetels. Ook Cancun in Mexico wordt in één lijn gevlogen met een verdubbeling van de capaciteit. Dat alles zorgt ervoor dat de maatschappij een kwart meer langeafstandsvluchten zal aanbieden.

De expansie gaat gepaard met vier nieuwe toestellen van het type Boeing 737. Twee van de vier toestellen zijn bestemd voor moedermaatschappij TUI, vanuit Nantes en Lyon. Daardoor zal het aantal personeelsleden binnen Jetairfly stijgen van 880 mensen naar 980. Er komen 20 piloten en 80 cabinepersoneelsleden bij. (Belga/MVM)

Onze partners