Jelle Engelbosch (N-VA) - Sint-Truiden

13/08/12 om 15:48 - Bijgewerkt om 15:48

Knack.be stelt drie vragen over de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 aan elke politicus die de strijd aangaat: Wat is de inzet van de verkiezingen? Wie wint en wie verliest? Wat speelt in uw gemeente?

Jelle Engelbosch (N-VA) - Sint-Truiden

Wat is de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen?

De gemeenteraadsverkiezingen van 2012 zijn voor Sint-Truiden de laatste kans om het roer om te gooien. Sint-Truiden verarmt en verkleurt. Met het grootste psychiatrisch centrum van het land, een asielcentrum en een zeer actieve sociale woningbouw zijn wij van zorgstad afgegleden naar een zorgenstad. Er moet terug evenwicht in het beleid komen door het aantrekken van tweeverdiengezinnen die in onze stad willen komen wonen, werken en consumeren.

Het is daarom ook van primordiaal belang dat we het bedrijvenpark in Brustem aantrekkelijk maken voor bijkomende ondernemingen. Het grotendeels uit handen geven van deze laatste troef voor enkele prestige-evenementen moet vermeden worden. Evenementen kunnen enkel als nevenactiviteit indien dit voor de stad geld in het laatje brengt.

De kiezer weet ondertussen welke partij voor prestige staat en voor welke partij geen kostprijs te hoog is om de burgemeesterssjerp binnen te halen. De inzet is dus of de kiezer een uitwerking van het voorakkoord tussen CD&V en Open VLD mogelijk zal maken.

Wie worden de winnaars, wie de verliezers?

De winnaars zijn deze partijen die durven te kiezen voor de verandering. Enkel door vandaag de kaart te trekken van de modale hardwerkende Vlaming kunnen wij onze stad terug leefbaar en financieel gezond maken.

De verliezers worden de partijen die mee verantwoordelijk zijn voor de malaise. De kiezer snakt naar een trendbreuk.

Wat is van belang in uw gemeente?

Het is noodzakelijk financieel orde op zaken te stellen zonder de belastingen te verhogen. Enkel een sober beleid kan na enkele jaren beleidsruimte creëren om terug initiatieven te nemen. Het is van belang de Truienaars duidelijk te maken waar je als beleid naar toe wil en wat je doelstellingen zijn voor je stad. (SD)

U komt ook op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 en heeft een duidelijke visie over uw stad of dorp?

Stuur dan uw antwoorden op onze drie vragen - en een foto van uzelf - door naar simon.demeulemeester@knack.be.

Onze partners