Jef Vermassen wil Kim De Gelder opzoeken in gevangenis

23/03/13 om 15:56 - Bijgewerkt om 15:56

Advocaat Jef Vermassen wil met Kim De Gelder gaan praten in de gevangenis, samen met diens advocaat Jaak Haentjes.

Jef Vermassen wil Kim De Gelder opzoeken in gevangenis

© Belga

"Het was merkwaardig dat Kim De Gelder tegen mij vriendelijker was dan tegen zijn eigen raadsman", verklaarde Jef Vermassen in een gesprek met VTM. "Daarom wil ik hem gaan bezoeken in de cel. Het interesseert mij als criminoloog en als advocaat (van drie dodelijke slachtoffers, nvdr.). Ik wil meer te weten komen over die man en zijn motief, zodat ik mijn cliënten duiding kan geven over wie hij écht is."

Vermassen benadrukt dat hij De Gelder niet alleen zou gaan opzoeken. "Ik zou dat samen met meester Haentjes doen, ook al behoort hij tot de tegenpartij. Ik heb er al met hem over gesproken."

Wet op internering Jef Vermassen sloot zich ook aan bij assisenvoorzitter Koen Defoort dat er werk gemaakt moet worden van een betere uitvoering van de wet op internering en de forensische psychiatrie.

Vermassen ijvert voor een fonds voor hersenonderzoek. "De wetenschap moet zich over De Gelder buigen", klonk het. "Hij is ziek, maar niet krankzinnig. Ook al is onze stelling over De Gelder aanvaard en moet hij in de cel, we mogen niet berusten."

Onze partners