Jef Vermassen: 'Annick is niet Janssens eerste moord'

18/10/11 om 14:43 - Bijgewerkt om 14:43

Meester Jef Vermassen heeft in zijn pleidooi gesuggereerd dat Ronald Janssen een vierde slachtoffer heeft gemaakt in zijn carrière als seriedoder.

Jef Vermassen: 'Annick is niet Janssens eerste moord'

© Belga

"Moorden voor een seriemoordenaar, dat moet ge leren. Ge moet u perfectioneren. Heeft hij dat gedaan? Ja. Bij de moord op Annick is hij ongelofelijk perfectionistisch", vertelde Vermassen.

Lijkvlekken Vermassen wees er op dat het lichaam van Annick geen lijkvlekken vertoonde. "Als ge sterft, springen de bloedblaasjes kapot. Het bloed komt vrij en door de zwaartekracht zakt het bloed. Als gij op uw rug ligt, dan stroomt het bloed samen aan de poep, de hielen, de schouders. Een lijk heeft altijd lijkvlekken. Altijd! In het zeil was geen druppel bloed aanwezig, ook niet in het lichaam van Annick. Ik heb aan de media gezegd: 'Ik zit met een raadsel dat ik niet kan oplossen.' Ik lag er nachten wakker van. Janssen heeft mij de oplossing op de zitting gegeven. Mijn excuses voor de familie dat ik het zo verwoord. Hij heeft haar laten leeglopen als een varken, totdat er geen bloed meer was. Hij had totaal geen paniek", aldus de advocaat.

Jack the Ripper

De advocaat vergeleek Janssen met de Britse seriemoordenaar en verkrachter Jack the Ripper. "Er is een duidelijk onderscheid tussen georganiseerde en ongeorganiseerde seriedoders. Janssen is even bezeten van seks als Jack the Ripper, maar hij is veel georganiseerder. Ik heb ook alle reden om aan te nemen dat hij geprobeerd heeft Annick te verkrachten, ook al kan ik dat niet bewijzen", aldus Vermassen, die refereerde aan een hele reeks verkrachtingen gepleegd door Janssen

Vertrouweling

Volgens Vermassen beschikte Janssen, zoals het een seriedoder betaamt, ook over een vertrouweling, tegen wie hij dingen zei. "Ze vertellen met camouflagetechnieken. Herinner u de collega van op school tegen wie Janssen de vierde januari 2010 zei 'Och gij, gij weet er niets van', toen het over de feiten op Shana en Kevin ging. Janssen had een zeer ongeloofwaardig verhaal over een ree die hij gevangen had in de Ardennen. Hij is een rappe, he. Dat hij met zijn eigen handen een ree kan vangen. 'Het dode reetje is een meisje'", besloot Vermassen.

Janssen zelf schudde met zijn hoofd en had een grijns om de mond. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners