Jean-Marie Dedecker in 2014 op N-VA-lijst?

08/05/13 om 15:07 - Bijgewerkt om 15:07

Jean-Marie Dedecker (LDD) zou bij de verkiezingen van 2014 op een N-VA-lijst staan. Dat zegt de redactie van het televisieprogramma 'Coulissen van de Wetstraat'. Dedecker ontkent dat er gesprekken hebben plaatsgevonden.

Jean-Marie Dedecker in 2014 op N-VA-lijst?

© IMAGEGLOBE

Volgens het VRT-programma zou Jean-Marie Dedecker (LDD) in gesprek zijn met de N-VA over een plaats op de lijst bij de verkiezingen in 2014. Dedecker ontkent echter formeel dat er zulke gesprekken aan de gang zijn.

"Het is nu nog veel te vroeg om over lijstvorming te praten", reageerde Jean-Marie Dedecker in De Standaard. Al wil Dedecker niet uitsluiten dat hij ooit op een N-VA-lijst zal staan. "Zeg nooit, nooit", klinkt het.

Dedecker was vorig jaar nog lijsttrekker voor LDD in Middelkerke, maar dat had evengoed voor de N-VA kunnen zijn. N-VA-voorzitter Bart De Wever geeft in het programma Coulissen van de Wetstraat toe dat hij Dedecker het lijsttrekkerschap heeft aangeboden. De overeenkomst ging uiteindelijk niet door omdat de plaatselijke partij-afdeling zich verzette.

'Mogelijke wiedergutmachung'

Een mogelijke overstap van Dedecker naar N-VA is daarmee nog niet definitief van de baan. Bart De Wever lijkt de deur voor Dedecker open te houden. "Ik ga de kroon niet ontbloten want nu komen we in de actuele politiek terecht, maar ik zou het inderdaad helemaal niet erg vinden mocht er iets van wiedergutmachung kunnen gebeuren", zegt Antwerps burgemeester De Wever. (AVE)

Onze partners