Jean-Marie Dedecker bevestigd als LDD-voorzitter

27/03/10 om 15:11 - Bijgewerkt om 15:11

Dedecker haalde bij de bestuursverkiezingen een score van tachtig procent.

Jean-Marie Dedecker is met een ruime meerderheid
van 80 procent bevestigd als voorzitter van Lijst Dedecker (LDD). Chris Dobbelaere, die zwaar had uitgehaald naar het 'gesjoemel' van Dedecker, haalde 10 procent.

Bij de elektronische stemming kreeg Dedecker 80,38 procent van de stemmen achter zijn naam. Dedecker blijft dus aan het hoofd staan van de partij.

Opvallend is dat Dobbelaere, de politiek secretaris van de afdeling Oost-Vlaanderen, 10,14 procent van de stemmen haalde.

Hij had Dedecker zwaar aangevallen omdat die bovenop zijn parlementaire wedde een vergoeding krijgt van 55.000 euro uit de partijkas.

Volgens Dobbelaere is dat in strijd met de partijstatuten. Dedecker ontkende dat. De discussie leidde tot flink wat verwijten over en weer.

In totaal waren er vier kandidaat-voorzitters. Senatrice Lieve Van Ermen haalde 4,66 procent van de stemmen.

LDD-ondervoorzitter Stef Goris moest het stellen met 3,18 procent. Er waren ook 1,63 procent onthoudingen.

Bij de bestuursverkiezingen van vrijdag en zaterdag stelden zich in totaal 456 LDD-leden kandidaat voor een nationaal, provinciaal of lokaal bestuursmandaat.

DedeckerzegtDobbelaeredewachtaan

Jean-Marie Dedecker is 'fier' met zijn score van 80 procent. De leden hebben met een grote meerderheid hun
tevredenheid over de koers van de partij geuit, zo zei hij na afloop van de stemming.

Hij wil dat Chris Dobbelaere de partij verlaat. Als hij de eer niet aan zichzelf houdt, zal Dedecker de 'Raad van Gezond Verstand' vragen om de procedure op te starten om Dobbelaere uit de partij te zetten.

Onze partners