Jean Lambrecks voert nieuwe elementen aan in zaak-Dutroux

02/09/15 om 13:28 - Bijgewerkt om 13:28

De advocaat van Jean Lambrecks heeft een bundel overgemaakt aan het parket van Limburg met het verzoek om een onderzoek te voeren naar nieuwe elementen in de strafzaak van Marc Dutroux. De vader van Eefje spit al jaren samen met zijn partner Els en zijn huidige advocaat het lijvige dossier uit.

Jean Lambrecks voert nieuwe elementen aan in zaak-Dutroux

Jean Lambrecks? © Belga

Dat melden Het Belang van Limburg en De Standaard.

Al twintig jaar wacht Jean Lambrecks op antwoorden. De behandeling voor het hof van assisen van Aarlen waarbij Marc Dutroux tot levenslang werd veroordeeld, zijn ex Michelle Martin tot dertig jaar en zijn handlanger Michel Lelièvre tot 25 jaar opsluiting, creëerde enkel nog meer vragen. Sinds enkele jaren is de papa van Eefje, samen met zijn huidige advocaat en zijn partner Els dan maar zelf aan het titanenwerk begonnen.

In hun loodzware taak worden vader Lambrecks, zijn partner en de Brusselse advocaat Philippe Vanlangendonck bijgestaan door een ex-gangster die inmiddels al een kwarteeuw werkt voor politie en justitie. Hij is erin geoefend moeilijke onderzoeken te doorploegen maar wil anoniem te blijven. Het op die manier samengestelde team kwam zo nieuwe elementen op het spoor die kennelijk nooit onderzocht werden.

Zo kwam er in tal van processen-verbaal eenzelfde voertuig voor waarnaar evenwel nooit een grondig onderzoek is gevoerd. De politie van Oostende zou eind september 1995 een directe aanwijzing hebben gekregen. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners