Jean Lambrecks dient klacht in tegen Michelle Martin

21/08/12 om 04:58 - Bijgewerkt om 04:58

Jean Lambrecks dient een klacht in tegen Michelle Martin, Hij verdenkt haar ervan dat ze haar vermogen achterhield om de slachtoffers van Marc Dutroux niet te moeten vergoeden.

Lambrecks legt dus klacht neer bij het parket voor bedrieglijk onvermogen. Hij acht de zusters van de Arme Klaren in Malonne mdeplichtig. Die willen Martin onderdak willen geven als ze vrijkomt. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg dinsdag.

Zusters mogelijk vervolgd
Jean Lambrecks stuurde op 9 augustus al een gerechtsdeurwaarder naar het klooster van de clarissen in Malonne. Hij dient nu een klacht in omdat hij er van uit gaat dat Michelle Martin zich met opzet verarmde om de nabestaanden van de slachtoffers niet te moeten vergoeden.

Lambrecks vindt dat de zusters meegewerkt hebben aan het opzetten van een constructie om de slachtoffers te schaden.

"Mijn advocaat gaat een klacht indienen bij het bevoegde parket voor onder meer de bedrieglijke organisatie van haar onvermogen. Ik acht de zusters minstens medeplichtig en heb hen laten weten dat zij betrokken zullen worden in het onderzoek en mogelijk vervolgd kunnen worden."

Martin zou de erfenis van haar moeder hebben verworpen om haar spullen niet in haar vermogen, maar in dat van haar kinderen te laten onderbrengen. Daarop staat een celstraf van twee jaar.

Bijkomende straf

Martin werd in 2004 veroordeeld in de zaak-Dutroux. Bij een eventuele bijkomende veroordeling had zij ook die bijkomende straf moeten uitzitten en worden de termijnen van haar voorwaardelijke invrijheidstelling opgeschoven.

Martin zoui ook afstand gedaan hebben van het huis van haar moeder, juwelen die een aanzienlijke waarde hebben en een aandelenportefeuille van bijna 69.000 euro om die te vrijwaren voor een eventuele schadeclaim van de nabestaanden van de slachtoffers. (Belga/TV)

Onze partners