Jean-Denis Lejeune en Michelle Martin mogen elkaar ontmoeten

17/10/12 om 20:46 - Bijgewerkt om 20:46

Jean-Denis Lejeune, de vader van de door Marc Dutroux vermoorde Julie, mag ingaan op de vraag van Michelle Martin om elkaar te ontmoeten.

Jean-Denis Lejeune en Michelle Martin mogen elkaar ontmoeten

© Belga

Michelle Martin en Jean-Denis Lejeune mogen elkaar ontmoeten. Dat heeft de strafuitvoeringsrechtbank in Bergen beslist. Jean-Denis Lejeune, de vader van de door Marc Dutroux vermoorde Julie, ging eerder in op de vraag van Michelle Martin, de ex van Dutroux, om elkaar te ontmoeten. Dat meldde RTL-TVi, dat citeert uit het magazine Paris Match.
Michelle Martin had via een brief van haar advocaat aan Jean-Denis Lejeune laten weten dat ze hem wil ontmoeten. Martin stelt een gesprek voor in het bijzijn van een bemiddelaar. De bemiddeling zal via de vzw Médiante gebeuren.

Normaal gezien mocht Michelle Martin geen contact hebben met de slachtoffers of hun rechthebbenden, op welke manier dan ook. Aan die oorspronkelijke voorwaarde wordt nu een uitzondering toegevoegd: bemiddeling die door beide partijen aanvaard wordt. De strafuitvoeringsrechtbank legde Michelle Martin verschillende voorwaarden op bij haar vrijlating. Ze mocht bijvoorbeeld geen contact zoeken met de slachtoffers en hun naasten. Daarom stuurde Martin overigens niet zelf een brief naar Lejeune om bemiddeling voor te stellen, maar haar advocaat.

De ex-vrouw van Marc Dutroux diende op 5 oktober een aanvraag tot aanpassing van de voorwaarden in. De strafuitvoeringsrechtbank hield rekening met het feit dat al een bemiddeling met Jean-Denis Lejeune aan de gang was. Dat laatste bevestigt ook het Naamse gerecht.

30 jaar cel

Martin werd in 2004 veroordeeld tot dertig jaar cel voor haar aandeel in de dood van Julie Lejeune, Melissa Russo, An Marchal en Eefje Lambrecks en de ontvoering van Laetitia Delhez en Sabine Dardenne. Op 31 juli liet de strafuitvoeringsrechtbank haar voorwaardelijke vrijlating toe. Sinds haar vrijlating eind augustus verblijft Martin in het clarissenklooster van Malonne. (Belga/INM/SD)

Onze partners