Jean-Denis Lejeune betreurt perslekken over ontmoeting met Michelle Martin

17/11/12 om 04:57 - Bijgewerkt om 04:57

Op een geheime locatie heeft de lang aangekondigde ontmoeting tussen Jean-Denis Lejeune en Michelle Martin plaatsgevonden. Lejeune bevestigt de ontmoeting maar betreurt wel de lekken naar de pers hierover.

Jean-Denis Lejeune betreurt perslekken over ontmoeting met Michelle Martin

© Belga

Lejeune en Martin ontmoetten elkaar in de buurt van het klooster van Malonne, schrijven Het Laatste Nieuws en Le Soir. Michelle Martin, die eind augustus na 16 jaar cel voorwaardelijk vrij kwam, had eerder via brief een ontmoeting met de vader van de vermoorde Julie gevraagd. Na groen licht van de strafuitvoeringsrechtbank van Bergen in oktober, kon het gesprek plaatsvinden.

Waarheid

Eind oktober gaf Lejeune te kennen dat hij na de ontmoeting zal proberen een punt te zetten achter deze episode in zijn leven. "Na de ontmoeting met Michelle Martin meen ik dat ik alles eraan zal heb gedaan om de waarheid over de ontvoering van mijn dochter te vernemen."

De ontmoeting vond dus vrijdagavond plaats op een geheime locatie, iets voor acht uur, in het bijzijn van twee bemiddelaars van de vzw Médiante. Het is niet bekend of Lejeune uiteindelijk afdoende antwoorden gekregen heeft op al zijn vragen over de dood van zijn dochter. Rond 21.30 uur was Martin opnieuw in het klooster van Malonne, waar ze verblijft.

Martin vol zelfvertrouwen

Volgens Het Laatste Nieuws zou Lejeune "ijzig kalm" aan de ontmoeting begonnen zijn, Martin "vol zelfvertrouwen". Op het einde zou de ex van Marc Dutroux in tranen uitgebarsten zijn en zou ze zich bereid getoond hebben tot een volgende ontmoeting indien Lejeune dat wenst.

Geen commentaar
Jean-Denis Lejeune heeft zaterdag op zijn Facebookpagina bevestigd dat hij een ontmoeting heeft gehad met Michelle Martin. "Ik heb Michelle Martin inderdaad ontmoet, en ik zal hierover geen enkele commentaar geven", luidt het op de sociaalnetwerksite. "Ik kan enkel de lekken naar de pers betreuren." (Belga/INM).

Onze partners