Janssens wil Open VLD aan boord houden

24/09/10 om 18:35 - Bijgewerkt om 18:35

Open VLD-voorzitter Alexander De Croo heeft Ludo Van Campenhout vrijdag vergeefs geprobeerd te doen afzien van zijn schepenambt.

De Antwerpse burgemeester Patrick Janssens (SP.A) hoopt dat hij Open VLD aan boord van de coalitie kan houden. Dat heeft hij vrijdag herhaald naar aanleiding van de vergadering van het schepencollege.

Uit onvrede met de beslissing van de Vlaamse regering over de Oosterweelverbinding heeft de Open VLD-fractie haar vertrouwen in de Antwerpse meerderheid opgezegd.

Fractieleidster Annick De Ridder heeft aan de twee Open VLD-schepenen gevraagd hun ontslag als schepen in te dienen. Luc Bungeneers deed dat, maar liet al uitschijnen eventueel op zijn stappen terug te keren als de Antwerpenaar de factuur voor de extra kosten niet moet betalen. Ludo Van Campenhout weigert ontslag te nemen.

Voorwaardelijke ontslagbrief

Het Antwerpse schepencollege kwam vrijdag voor de eerste maal na de beslissing van de Vlaamse regering bijeen. Ook Ludo Van
Campenhout en Luc Bungeneers waren aanwezig.

Janssens kreeg vlak voor het begin van het schepencollege een voorwaardelijke ontslagbrief van de Open VLD-fractie, die mede ondertekend was door Bungeneers.

Het ontslag zou ingaan als er geen oplossing wordt gevonden voor de discussie over de financiering van de tunnels die voorzien zijn in de beslissing van de Vlaamse regering. Volgens Janssens moet het echter mogelijk zijn om Open VLD aan boord van de coalitie te houden.

Gesprek Van Campenhout-De Croo

Van Campenhout bleef erbij dat de beslissing van de Vlaamse regering volgens hem de juiste is en wil zijn partijgenoten daarvan overtuigen. De schepen had vrijdag een gesprek met Open VLD-partijvoorzitter Alexander De Croo.

Van Campenhout sprak achteraf van een positief gesprek, maar bleef ook tegenover zijn partijvoorzitter bij zijn standpunt. Dat deed ook De Croo, die eerder had gezegd dat Van Campenhout zich de factor buiten de partij zet.

Onze partners