Janssen wekt ergernis met verzonnen verklaringen

30/09/11 om 18:34 - Bijgewerkt om 18:34

Ronald Janssen heeft op zijn proces nog eens bevestigd dat hij in het verleden verklaringen heeft verzonnen, wat frustratie veroorzaakte bij de ouders van de slachtoffers.

Ronald Janssen heeft vrijdag op zijn proces nog eens bevestigd dat hij in het verleden verklaringen heeft verzonnen. Dat veroorzaakte opnieuw de nodige frustraties bij de ouders van de slachtoffers.

Ondanks herhaaldelijk aandringen van advocaten vertikte Janssen het om een fatsoenlijk antwoord te geven. "Ik zie dat niet voor mij. Ik heb dat zo verzonnen, omdat ik het verhaal zo zag. Ik heb elementen gebruikt die juist zijn en elementen die niet juist zijn."

Janssen: 'Wat is eigenlijk uw vraag?'

Janssen gaf vrijdag met de handen in de zakken antwoord op de vragen die hem werden gesteld. Nu en dan reageerde de beschuldigde met een arrogant "Wat is eigenlijk uw vraag? ".

Advocaat Jef Vermassen wilde weten waarom Janssen na een reeks van tien verkrachtingen het risico nam om Annick Van Uytsel mee naar huis te nemen. "Ik heb haar niet ontvoerd. Er waren geen bedoelingen. Ik heb haar zelfs niet meegenomen voor affectie", verklaarde de beschuldigde. "Ik heb al die dingen gebruikt in mijn verzonnen verhaal. Hoe kan ik op het waarom antwoorden als ik niet de bedoeling had haar mee te nemen? "

Vermassen geïrriteerd

Janssen geeft toe dat er hiaten in zijn verklaringen zitten. "Ik wist dat Annick bij mij gestorven was. Ik moest een verklaring verzinnen en daar zitten hiaten in. Ik begrijp u voor 200 procent dat u deze vragen stelt", zei de beschuldigde tegen een zichtbaar geïrriteerde Vermassen.

"Het is monsterlijk wat ik heb gedaan", antwoordde hij op de vraag waarom hij sinds 2001 zo'n zware zedenfeiten heeft gepleegd. "Ik had een bevredigend seksleven. Ik had geen behoefte aan zo'n verkrachtingen." (Belga/SD)

'Waaraan herkent u een leugenaar?', vroeg Bizz zich af. Hier leest u het antwoord.

Onze partners