Jan Peumans: ‘Houding André Flahaut is stuitend’

Jan Peumans (N-VA) © Belga

Jan Peumans, voorzitter van het Vlaams parlement, pikt het niet dat André Flahaut, voorzitter van de Kamer, telkens met de pluimen gaat lopen in het dossier van de uittredingsvergoedingen. “Hij negeert al onze brieven, maar stapt wel telkens naar de pers.”

La Libre Belgique schreef dat de Kamer de uittredingsvergoeding gaat halveren van maximaal 48 naar 24 maanden. Het Bureau van de Kamer moet de maatregel volgende week nog goedkeuren en dan kan hij bij de volgende legislatuur van kracht worden.

Ook in het Vlaams parlement wordt gesleuteld aan de uittredingsvergoedingen en voorzitter Jan Peumans (N-VA) tracht daarover naar eigen zeggen tevergeefs te communiceren met collega Flahaut (PS). Sinds september zijn er al verschillende brieven vertrokken van de Leuvenseweg naar de Wetstraat, maar die bleven volgens de voorzitter onbeantwoord.

“Dergelijke zaken moeten worden besproken op de vergadering van de negen parlementen van het land, maar Flahaut weigert dit te agenderen”, is te horen op het kantoor van Peumans. “Nu lekt Flahaut dit naar La Libre, een week voor de vergadering van 19 december.”

Volgens Peumans is het voorstel van de Kamer volledig gebaseerd op de teksten die werden opgesteld door het Vlaams parlement. “De federale Kamer is zelfs niet in staat gebleken zelf één tekst op papier te zetten”, stelt de voorzitter. “Het is dan ook niet correct om nu te laten uitschijnen dat hij het initiatief neemt. Die houding is gewoon stuitend, ze getuigt van minachting tegenover de regionale parlementen.” (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content