Jan Peumans: 'Een op de drie Vlaamse parlementsleden doet job niet naar behoren'

30/07/12 om 18:04 - Bijgewerkt om 18:04

Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) schat dat één op de drie leden van het Vlaams Parlement zijn job niet naar behoren doet.

Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) schat dat één op de drie leden van het Vlaams Parlement zijn job niet naar behoren doet. Dat zei hij in het programma Touché op Radio1 (VRT). Namen wil Peumans niet noemen. Hij vindt dat het aan de kiezer is om uit te maken of een parlementslid goed werk levert of niet.

"Zeventig procent is best heel intens met zijn job bezig en is fier om volksvertegenwoordiger te zijn", zei de parlementsvoorzitter. Hij wees er wel op dat heel wat werk in de parlementscommissies, en dus vaak ver van de camera's, gebeurt.

Namen noemen of "rapporten uitdelen" aan parlementsleden wil Peumans niet. "Dat is niet de taak van de voorzitter van het parlement. De kiezer moet maar beoordelen of dat parlementslid zijn werk goed doet."

Jan Peumans werd overigens in 2009 door De Standaard tot beste Vlaams parlementslid verkozen. Ook De Morgen, Het Belang Van Limburg en Villa Politica gaven hem de titel hardst werkende parlementslid. "Ik ben daar heel trots op." (Belga/SD)


Lees meer over:

Onze partners