Jan Jambon: 'We gaan door tot de hele boel opgerold is'

23/11/15 om 07:35 - Bijgewerkt om 08:19

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) vindt het voorlopig te vroeg om te oordelen of de grootschalige politieacties van zondagavond de dreiging verkleind hebben. Het werk is in elk geval niet gedaan. 'We gaan door tot we de hele boel opgerold hebben.'

Jan Jambon: 'We gaan door tot de hele boel opgerold is'

Jan Jambon © Belga Image

Dat zei Jan Jambon in een extra ochtendjournaal van de VRT, na de nieuwe huiszoekingen van de federale politie. Daarbij zijn volgens het federaal parket 16 mensen opgepakt.

Over het succes van de actie wilde de minister niets kwijt. Hoofdverdachte Salah Abdeslam is nog steeds op vrije voeten en wapens of explosieven zijn niet gevonden.

'Het federaal parket heeft het onderzoek in handen, zij weten wat moet en kan gecommuniceerd worden', aldus Jambon. Hij wil wachten op een nieuwe analyse van het OCAD om te oordelen over de impact van de acties op het dreigingsniveau.

Jambon was om evidente redenen karig met zijn commentaar. 'De zaken zijn heel gevoelig, elk detail kan de zaken in het honderd doen lopen', onderstreepte hij. 'De actie is nog niet gedaan, ze moet nog verdergezet worden. Maar het was al een grote actie gisteren.'

Info over verdere acties gaf Jambon evenmin. 'Als je een verdediging opzet en je gaat zeggen: "daar en daar staan we", dat is meestal interessante informatie voor mogelijke aanvallers. Dat gaan we dus niet wereldkundig maken.' (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners