Jan Jambon: 'Straf Di Rupo, kies N-VA'

23/08/12 om 11:56 - Bijgewerkt om 11:56

N-VA maakt regering-Di Rupo inzet van gemeenteraadsverkiezingen.

Jan Jambon: 'Straf Di Rupo, kies N-VA'

© Belga

In een exclusief interview met Le Vif/L'Express, het Franstalige zusterblad van Knack, noemt N-VA-Kamerfractieleider Jan Jambon de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober een generale repetitie voor de 'big bang' van 2014, de volgende federale verkiezingen.

"Als de Vlamingen Di Rupo willen straffen, dan kunnen ze dat in oktober," aldus Jambon. "Het wordt het eerste rendez-vous van de kiezer met de politieke partijen na de eedaflegging van de regering-Di Rupo. Dit jaar is een beslissende etappe op weg naar 2014. Dat jaar vindt de grote confrontatie plaats tussen de regeringspartijen en de oppositie, met name de N-VA."

'Vlaamse onafhankelijkheid geen doel op zich'

Jambon, die na 14 oktober zelf burgemeester van Brasschaat kan worden, de op een na grootste gemeente van Antwerpen, minimaliseert wat Le Vif/L'Express het 'separatistisch discours' van de N-VA noemt. "Alle peilingen tonen aan dat niet eens een Vlaming op drie onafhankelijkheid wil. Wij zijn een democratische partij en gaan niet in tegen de wil van het volk."

"Onafhankelijkheid is geen doel op zich, het is een manier. Wat wij willen is een goed draaiende economie, met weinig armoede en mensen die werken. N-VA gelooft dat autonomie voor Vlaanderen de beste methode is om het welzijn en de welvaart van de burgers te garanderen, niet alleen in Vlaanderen maar ook in Wallonië. Ik heb het gevoel dat we steeds meer mensen daarvan aan het overtuigen zijn," besluit Jambon. (Le Vif/KVDA)

Onze partners