Jan Jambon: 'oplossingen rond de tafel vinden, niet op straat'

22/12/14 om 14:18 - Bijgewerkt om 14:17

Bij een bezoek aan de 100- en 112-centrales in Bergen heeft minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) de vakbonden uitgenodigd tot overleg over de toekomst van de werknemers van de hulpdiensten.

Jan Jambon: 'oplossingen rond de tafel vinden, niet op straat'

Jan Jambon (N-VA), minister van Binnenlandse Zaken © Belga

In het kader van een rondreis langs de hulpdiensten te lande bracht minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) maandagochtend een bezoek aan de 100- en 112-centrales van de provincie Henegouwen in Bergen. De centrales tellen 62 medewerkers en verwerken de oproepen voor de hele provincie. "Ik wil de realiteit op het terrein beter begrijpen. Ik heb vernomen dat we zeer performante centrales hebben, met een aantal specifieke problemen die een oplossing vragen, zoals de fusie hier in Bergen van het noodnummer 100 en het Europese nummer 112", zei Jambon.

'Overleg'

De minister werd opgewacht door een delegatie van de socialistische vakbond ACOD. "De vakbond heeft haar ongerustheid overgemaakt over de toekomst van de werknemers, met name wat betreft de pensioenen van de hulpdiensten en de veiligheidsdiensten", zei hij na een overleg met de delegatie.

"De regering moet enorme hervormingen doorvoeren en het is duidelijk dat we de sociale partners moeten consulteren. Het ordewoord van de regering is overleg. Ik nodig dus de vakbonden uit rond de tafel. We moeten overleg plegen over zware beroepen als brandweerman en politieagent. Maar oplossingen moeten gevonden worden rond de tafel, niet op straat", besloot Jambon. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners