Jan Jacob: 'Voor mij hoeft niemand een dag naar de gevangenis'

21/05/15 om 19:58 - Bijgewerkt om 19:58

Vader van Jonathan Jacob, Jan Jacob is het volledig met het openbaar ministerie eens: de toenmalige directeur van Broeders Alexianen en de psychiater zijn de hoofdverantwoordelijken voor de gebeurtenissen vijf jaar geleden.

Jan Jacob: 'Voor mij hoeft niemand een dag naar de gevangenis'

Jan Jacob, de vader van Jonathan Jacob © Belga

Vader Jan Jacob is het volledig met het openbaar ministerie eens dat de toenmalige directeur van Broeders Alexianen in Boechout en de psychiater de hoofdverantwoordelijken zijn voor wat er met zijn zoon Jonathan vijf jaar geleden gebeurd is. "Ik vind het dan ook terecht dat er voor hen zwaardere straffen gevorderd zijn", vertelde hij na afloop van de zitting.

'Stap naar waarheid'

Hij kan er ook mee leven dat die gevorderde straffen met uitstel zijn. "Voor mij hoeft niemand een dag in de gevangenis te zitten, ook de leden van het BBT niet. Ik denk dat dat mensen zijn die goed zijn in hun job. Ik heb daar geen kritiek op, maar die dag zijn er wel ongepaste dingen gebeurd en het enige dat ik wil is dat er lessen uit getrokken worden."

Het feit dat de beklaagden niet in persoon op het proces aanwezig waren en dat hun advocaten ook nog eens beslisten om verstek te laten gaan, vindt hij respectloos. "Ik vind dat heel erg, want ik had ze graag eens in de ogen gekeken en ik hoop dat ik die mogelijkheid ooit nog eens krijg. Maar ik vind toch dat er vandaag een grote stap naar de waarheid is gezet." (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners