Jaarlijks voor 10 miljoen euro aan maaltijdcheques in vuilnisbak

07/07/12 om 08:57 - Bijgewerkt om 08:57

CD&V en MR hebben een wetsvoorstel klaar om de geldigheidsduur van maaltijdcheques op te trekken van drie naar twaalf maanden.

Jaarlijks voor 10 miljoen euro aan maaltijdcheques in vuilnisbak

© Belga

CD&V en MR hebben een wetsvoorstel klaar om de geldigheidsduur van maaltijdcheques op te trekken van drie naar twaalf maanden. Door de korte geldigheidsduur gaat nu jaarlijks voor tien miljoen euro aan maaltijdcheques verloren. Het bericht staat te lezen in Het Nieuwsblad en De Standaard. "We vonden cijfermateriaal waaruit blijkt dat jaarlijks voor zo'n 10 miljoen euro aan cheques niet opgebruikt wordt", zegt Stefaan Vercamer (CD&V), lid van de Kamercommissie Sociale Zaken. "En dat mag dan maar goed zijn voor 'amper' 0,3 à 0,4 procent van het totaal uitgegeven aantal maaltijdcheques, toch blijft het een gigantisch bedrag."

Daarom heeft Vercamer samen met MR en met de steun van cdH en Ecolo/Groen een wetsvoorstel klaar om de geldigheidsduur van die cheques op te trekken van drie naar twaalf maanden. Hij verwacht dat het verloren bedrag daardoor drastisch zal dalen. "Het is in het voordeel van de werknemer én de werkgever. Want van al die niet-ingewisselde maaltijdcheques worden alleen de uitgiftebedrijven rijker", zegt Vercamer.

Elektronische maaltijdchequesDe invoering van de elektronische maaltijdcheques, waarbij werknemers een bankkaart krijgen met daarop hun cheques, zouden de verliezen nog verder moeten beperken. "Op die manier kunnen de pakketjes met maaltijdcheques alleszins niet tussen een stapel papier belanden en verloren gaan." (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners