Inwoners Bergen moeten naar Wetstraat 16 mailen

10/02/12 om 10:18 - Bijgewerkt om 10:18

Premier en titelvoerend burgemeester van Bergen, Elio Di Rupo (PS), vraagt in een open brief aan de inwoners van zijn stad hun opmerkingen te sturen naar de Wetstraat 16 in Brussel.

Inwoners Bergen moeten naar Wetstraat 16 mailen

© Belga

Zijn woordvoerder zegt in De Morgen dat het sterke lokale engagement van de premier "absoluut geen impact" op de federale regering.

Eerste Belgische premier die kandidaat-burgemeester is
In de brief vraagt Di Rupo de inwoners steun voor de lokale verkiezingen van oktober. Dat hij kandidaat is voor een derde mandaat als burgemeester, is geen verrassing hoewel hij de eerste Belgische premier is die kandidaat-burgemeester wordt.

De eerste minister erkent dat zijn premierschap een zware verantwoordelijkheid betekent, "maar of ik nu in Brussel bezig ben of niet, ik blijf aandacht hebben voor Bergen en de inwoners van de stad".

Opmerkingen of suggesties kunnen naar Wetstaat 16, 1000 Brussel of elio.dirupo@premier.fedreg.be gestuurd worden.

"Hij neemt zijn lokaal engagement op, maar er is geen verwarring. Dit heeft totaal invloed op zijn beschikbaarheid of toewijding aan het federale niveau", benadrukt de woordvoerder van de premier.

'Beter een ander amiladres'
Didier Reynders zei op Radio 1 dat het lijsttrekkerschap een keuze is van Di Rupo, die wettelijk mogelijk is. Reynders zelf duwt de lijst in Ukkel. Wel ziet hij een probleem met de referentie naar de Wetstraat 16. Hij had beter een adres in Bergen kunnen gebruiken en een ander mailadres. "Ik hoop dat ook inwoners van andere steden een brief kunnen schrijven naar de premier", besloot hij. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners