Interventieteam schakelt 14-jarig meisje uit met verfkogel

10/11/15 om 04:51 - Bijgewerkt om 04:51

Bij een interventie in een jeugdinstelling heeft het Snelle Respons Team (SRT) van de Antwerpse politie een Syrisch 14-jarig meisje neergeschoten met een kogel uit kunststof. Het Agentschap Jongerenwelzijn stelt zich vragen bij de gebruikte procedure.

Interventieteam schakelt 14-jarig meisje uit met verfkogel

Archiefbeeld van een paintballgeweer © iStock

Dat melden De Standaard en Het Nieuwsblad.

Omdat het meisje op zondag 1 november zichzelf en omstaanders met glasscherven dreigde te verwonden, besloten de begeleiders in de jeugdinstelling Jacob Jordaens bijstand in te roepen van de Antwerpse lokale politie

. Maar ook het Snelle Respons Team van de lokale politie, dat werd opgericht om in te grijpen bij ernstige incidenten, arriveerde. De leden van het SRT schakelden het meisje uiteindelijk uit met een zogeheten "less lethal weapon", een kunststof projectiel dat volgens de politiewoordvoerder vergelijkbaar is met de kogels van een paintballgeweer.

'Vermijden'

Het meisje werd geraakt in de buik en met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Het Agentschap Jongerenwelzijn en de instelling zelf keuren de ingreep van de politie af. "We vragen aan de korpschef van Antwerpen, Serge Muyters, een gesprek over deze procedure", zegt woordvoerder Peter Jan Bogaert van het Agentschap Jongerenwelzijn. "We moeten dit in de toekomst vermijden", zegt ook Emmanuel Standaert, directeur van de instelling.

(Belga/RR)

Onze partners