Inge Vervotte blijft nog een jaar parlementslid

© EPA

Gewezen CD&V-minister Inge Vervotte blijft nog een jaar in de Kamer. Vervotte kondigde enkele maanden geleden haar vertrek uit de actieve politiek aan. In 2013 neemt ze een topfunctie op in de zorgsector. Tot die tijd blijft ze actief als Kamerlid.

Vervotte was tot begin deze week ontslagnemend minister van Overheidsbedrijven en Ambtenarenzaken. Afgelopen zomer liet ze weten dat ze geen minister zou worden in een nieuwe regering. Vanaf juli 2013 wordt ze immers voorzitter van Emmaüs, een vzw die in Antwerpen tientallen zorginstellingen beheert en meer dan 5.000 personeelsleden telt. Vervotte gaat vanaf januari 2013 al aan de slag bij Emmaüs. Dan zal ze ook haar mandaat als Kamerlid neerleggen.

Op welke beleidsdomeinen de ex-minister zich het komende jaar zal toeleggen, ligt nog niet vast. De komende dagen legt de CD&V-fractie voor elk fractielid vast welke commissies die gaat volgen. “Er is een kans dat ik Volksgezondheid ga volgen”, zegt Vervotte.

Gewezen premier Yves Leterme woonde woendag als Kamerlid de regeerverklaring van Elio Di Rupo bij. Leterme gaat zoals bekend aan de slag bij de OESO in Parijs. Bercy Slegers uit Wervik volgt hem op. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content