Ingangen van zes Brusselse metrostations blijven op vraag van politie dicht

20/06/16 om 00:30 - Bijgewerkt om 07:18

Door de terreurdreiging blijven op vraag van de politie bepaalde toegangen van enkele metrostations dicht om veiligheidsredenen.

Ingangen van zes Brusselse metrostations blijven op vraag van politie dicht

Metro in Brussel © Belga Image

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB benadrukt met klem dat enkel de toegangen en niet de stations worden afgesloten, en dat de metro- en premetrolijnen normaal rijden.

De vraag van de politie kwam er zaterdagmiddag, in het kader van een reeks maatregelen die werden aangekondigd door premier Charles Michel na een vergadering van de Nationale Veiligheidsraad.

In zes stations worden bepaalde toegangen afgesloten. Van het station Beurs worden alle toegangen op de Anspachlaan, tussen de Steenstraat en de Verversstraat, en die van het Beursplein/Auguste Ortslaan (toegangen 5, 6, 7, 8, 13) afgesloten. Bij De Brouckère gaat het om de ingang De Brouckèreplein/UGC, van stations Hermann-Debroux zal de ingang Hermann-Debrouxlaan/Vorstlaan niet meer toegankelijk zijn en bij station IJzer worden de toegangen 1, 2 en 3, aan de kant van de Antwerpsepoort, afgesloten. Bij het station Kruidtuin wordt toegang 2 afgesloten (Kruidtuinlaan/Finance Tower), net als toegang 7 van Rogier, aan het Karel Rogierplein.

'De toegangen werden afgesloten op politiebevel, en het is dan ook de politie die beslist wanneer de toegangen weer geopend zullen worden', zegt MIVB-woordvoerder Guy Sablon.

Alle informatie is ook terug te vinden op www.stib-mivb.be. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners