ING: Delphine Boël niet gedumpt voor megakunstwerk

26/06/13 om 02:31 - Bijgewerkt om 02:31

ING België ontkent dat het kunstenares Delphine Boël zou hebben opzijgeschoven tijdens een wedstrijd om de voorgevel van zijn hoofdzetel met een gigantisch kunstwerk te versieren.

Dat was gezegd door de verdediging van Boël naar aanleiding van haar rechtszaak tegen de koninklijke familie.

Alain De Jonge, advocaat van Delphine Boël, zei in en interview met de VRT-nieuwsredactie dat de kunstenares de wedstrijd eigenlijk gewonnen had. "Door het bureau dat was aangesteld om die wedstrijd te organiseren, was zij weerhouden als winnaar. Het werk werd voorgesteld aan de bank en goed bevonden", aldus de advocaat. "Maar omdat Delphine Boël de auteur was en omdat de bank rechtover het paleis gesitueerd was, werd zij het toch niet."

2200 vierkante meter

Die informatie klopt volgens ING België niet. "De kunstenaar werd gekozen in samenwerking met een onafhankelijk extern communicatiebureau. ING België bevestigt dat de naam van Delphine Boël niet voorkwam op de ontvangen lijst van artiesten waaruit ING België de keuze gemaakt heeft."

De keuze viel uiteindelijk op kunstenaar Jean-Luc Moerman. Zijn kunstwerk was op een oppervlakte van 2200 vierkante meter te zien van midden maart tot eind juni 2012. Het gigantische werk verborg de renovatiewerken aan de voorgevel van de ING-hoofdzetel aan de Marnixlaan in Brussel. (Belga/TV)

Onze partners