Informateur Charles Michel brengt verslag uit bij koning

04/07/14 om 13:16 - Bijgewerkt om 13:24

Informateur Charles Michel (MR) brengt straks verslag uit bij koning Filip. Het ziet er naar uit dat de koning zijn opdracht zal verlengen.

Informateur Charles Michel brengt verslag uit bij koning

Charles Michel © Belga

Federaal informateur Charles Michel (MR) brengt straks verslag uit bij koning Filip. De afgelopen week ontmoette Michel de verschillende partijvoorzitters slechts één keer. Het ziet er dus naar uit dat de koning zijn opdracht zal verlengen.

Michel nam de fakkel als informateur over van N-VA-voorzitter Bart De Wever. Zijn poging om een federale regering op de been te brengen, liep spaak na het neen van CDH op zijn nota.

Open VLD

Met de keuze voor Michel, lijkt het de bedoeling dat de informateur verder de piste van een centrumrechtse coalitie moet exploreren. Vraag is of de piste met N-VA, CD&V, MR en CDH nog levensvatbaar is, nadat het CDH de informateursnota van De Wever naar de prullenmand verwees.

Aan centrumrechtse zijde blijft dan nog een mogelijkheid van een coalitie met enkel MR aan Franstalige kant, maar daarvoor is dan steun van Open VLD nodig. De Vlaamse liberalen willen in dat geval dat N-VA en CD&V hen mee in bad nemen op Vlaams niveau. (AVE)

Lees meer over:

Onze partners