Indiase pers over Maggie De Block: 'Goedgebekte supersize politica is rijzende ster'

22/05/14 om 14:20 - Bijgewerkt om 14:28

De populairste politica van Vlaanderen Maggie De Block (Open VLD), verwerft nu ook bekendheid in het buitenland. De Indiase zender NDTV wijdt een uitgebreid artikel aan 'de goedgebekte supersize politica.'

Indiase pers over Maggie De Block: 'Goedgebekte supersize politica is rijzende ster'

Maggie De Block (Open VLD) © Belga

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD), is niet alleen de populairste politica van Vlaanderen, ook internationale media vinden haar een opvallend en interessant politica. Dat schrijft deredactie.be

"Hoe verdeeld België ook is in aanloop naar de verkiezingen, toch is er één politica die het Nederlandssprekende Vlaanderen en het Franstalige Wallonië kan verenigen, namelijk Maggie De Block", schrijft de Indiasche televisiezender NDTV op zijn website.

Onder de titel: 'De taaie Belgische minister van Migratie 'Magie', is een rijzende politieke ster, vat NDTV de opkomst van Maggie De Block samen. Volgens het Indiase medium slaagt de 'goedgebekte supersize politica' erin om het land te verenigen.

"Tot voor enkele jaren kenden slechts weinig Belgen Maggie De Block, maar ze heeft zich weten opklimmen tot een succesvol politica. Haar hardhandig asielbeleid wordt gesmaakt door het merendeel van de bevolking", klinkt het.

'Met zachte stem lacht ze grove commentaren weg'

In het artikel wordt benadrukt dat De Block heel wat kritiek over zich heen kreeg. "De volkse minister is verschillende malen aangevallen omwille van haar beleid én haar fysieke verschijning. Maar met zachte stem lacht ze de grove commentaren weg."

Volgens de Indiase journalist wordt De Block door haar verzoenende houding zelfs gezien als kandidaat premier. Een recente peiling geeft aan dat 25 procent van de Vlamingen De Block inderdaad verkiest als premier. Hiermee doet ze het net iets beter dan Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) met 24 procent, maar strandt ze achter de N-VA-voorzitter Bart De Wever (31 procent).

Wat de toekomst betreft wil De Block volgens het artikel "een sterk Vlaanderen in een sterk België, in een sterk Europa."

Onze partners