In oktober opnieuw nationale flitsmarathon: 'Kunnen voor verrassingseffect kiezen'

11/09/14 om 09:13 - Bijgewerkt om 09:13

Er komt een tweede nationale flitsmarathon in oktober. 'We twijfelen nog of we de exacte dag aan de grote klok gaan hangen. We kunnen ook voor het verrassingseffect gaan,' zegt de federale wegpolitie.

In oktober opnieuw nationale flitsmarathon: 'Kunnen voor verrassingseffect kiezen'

© Belga

De federale en lokale wegpolitie hebben de knoop doorgehakt: er komt een tweede nationale flitsmarathon in oktober. De politie zet op die dag alle korpsen in om 24 uur lang te flitsen. Dat berichten Het Belang van Limburg en Het Nieuwsblad.

De precieze dag is nog niet bekend. 'We twijfelen nog of we die aan de grote klok gaan hangen. We kunnen ook voor het verrassingseffect gaan', zegt Michaël Jonniaux, hoofdcommissaris van de federale wegpolitie.

20.214 bestuurders beboet

Bij de eerste flitsmarathon, die van 17 tot 18 april liep, werden 20.214 bestuurders beboet. Maar liefst 400.000 voertuigen werden toen gecontroleerd. De pakkans is dus ongezien groot.

Bij de vorige flitsmarathon mocht elke Belg zelf een flitslocatie opgeven. Zo'n nieuwe oproep komt er deze keer niet. 'Er werden toen 51.767 flitslocaties doorgegeven. Uit dat aanbod kiezen we nu nieuwe locaties.'

Lees meer over:

Onze partners