'In België veroordeelde man is Al-Qaidaleider in Pakistan'

05/09/11 om 08:25 - Bijgewerkt om 08:25

Een man die in België bij verstek is veroordeeld, is een leider van Al Qaida in het grensgebied tussen Afghanistan en Pakistan. Dat zeggen terrorisme-experts van de Brusselse politie aan de VRT.

'In België veroordeelde man is Al-Qaidaleider in Pakistan'

© Belga

Moez Garsalloui is vorig jaar in ons land veroordeeld tot 8 jaar cel. Hij was een medebeklaagde in het proces tegen Malika El Aroud, de weduwe van de man die de Afghaanse oppositieleide Massoud vermoorde.

De beklaagden stonden terecht voor het beheer van radicale websites die strijders zouden ronselen voor de oorlog in Afghanistan.

Opleidingskampen voor terroristenVolgens onderzoek van de Brusselse politie zou Garsalloui contacten hebben op het hoogste niveau. Het onderzoek leidde naar een netwerk dat mensen via Turkije naar Pakistan bracht, waar ze een opleiding volgen in kampen voor terroristen.

Raket

De politie zou over beelden beschikken waarop te zien is hoe Garsalloui met een raket schiet. 'Hij is daar duidelijk niet om de toerist uit te hangen.'

Sommige van de mensen die een opleiding volgden in Pakistan, komen terug naar België. Volgens de terrorisme-experts van de Brusselse politie is Garsalloui niet een spilfiguur in de Belgische tak van Al Qaida, maar van een Belgische tak van Al Qaida. (EE)

Lees meer over:

Onze partners