In 2006 was Delporte voorzitter van Nationale Loterij, niet De Groeve

28/07/11 om 16:03 - Bijgewerkt om 16:03

Inge Vervotte zegt dat niet Edmée de Groeve de voorzitter van de Nationale Loterij was in de periode waarover het gerechtelijk onderzoek loopt, maar wel Jean-Marc Delporte.

In 2006 was Delporte voorzitter van Nationale Loterij, niet De Groeve

© Belga

Volgens minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte spitst het lopende gerechtelijk onderzoek rond Belgacom-topman Didier Bellens zich toe op een immobiliënverkoop in 2006 door ConnectImmo, een filiaal van Belgacom. In die periode was niet Edmée De Groeve, maar wel Jean-Marc Delporte voorzitter van de raad van bestuur van de Nationale Loterij.
Delporte zegt in een reactie aan Belga dat hij geen weet heeft van een dergelijke transactie.

Immobiliën
Donderdag raakte bekend dat Belgacom-topman Didier Bellens in beschuldiging is gesteld in het kader van het lopende gerechtelijk onderzoek naar Edmée De Groeve, voormalig voorzitter van Charleroi Airport en ook voormalig voorzitter van de raad van bestuur van de Nationale Loterij.

Het gerecht onderzoekt daarbij de rol van Bellens in de verkoop van een gebouw van Belgacom in Bergen aan de Nationale Loterij.

Volgens minister Vervotte zou het gaan om een transactie uit 2006. De Nationale Loterij liet donderdag meteen verstaan dat er geen vastgoedtransacties tussen Belgacom en de Nationale Loterij zijn gebeurd in de periode dat Edmée De Groeve voorzitter was van de raad van bestuur van de Nationale Loterij.

Beursgenoteerd overheidsbedrijf Maar De Groeve werd pas in december 2008 voorzitster. In 2006 zat Jean-Marc Delporte, voormalig adjunct-administrateur-generaal van de belastingen, nog op de voorzittersstoel. Delporte zegt in een reactie aan Belga dat hij geen weet heeft van een dergelijke immobiliëntransactie toen hij voorzitter was. Hij is ook nooit ondervraagd geweest door de speurders van Charleroi, zo verduidelijkt hij.

Belgacom is een beursgenoteerd overheidsbedrijf waarin de overheid een meerderheidsbelang heeft van 53 procent. Bellens zelf staat sinds 2003 aan het hoofd van het telecombedrijf. Zijn mandaat werd in 2008 voor zes jaar verlengd. (Belga/SD)

Onze partners