'Ik neem stemmen af van N-VA' (Jean-Marie Dedecker)

06/08/13 om 07:30 - Bijgewerkt om 07:30

'Ik neem stemmen af van N-VA. Ik geraak toch wel verkozen, met of zonder N-VA. Toch blijf ik Bart De Wever de hand reiken.' Dat zegt Jean-Marie Dedecker.

Jan Jambon (N-VA): 'De partij is vandaag in het geheel niet bezig met Dedecker'

'In mijn studie heb ik laten berekenen hoeveel N-VA in West-Vlaanderen zou scoren wanneer ik zou opkomen en wanneer niet,' zegt Jean-Marie Dedecker in De Morgen, één dag nadat die krant bekendmaakte dat de West-Vlaming doorgaat met LDD en met die partij in 2014 naar de verkiezingen trekt.

'En wat blijkt? Ik neem stemmen af van N-VA. Doe ik niet mee, dan gaan die allemaal naar hen.'

Een partijgenoot van Dedecker bevestigt: 'Ook voor N-VA zou het resultaat gunstiger zijn. Komt Jean-Marie alleen op in West-Vlaanderen, dan zijn zij degenen die de prijs zullen betalen.'

Jean-Marie Dedecker: 'Mijn hand naar N-VA blijft uitgestoken'

'Mijn hand naar N-VA blijft uitgestoken,' zegt Dedecker, die verder solliciteert naar een plaatsje op de lijst van Bart De Wever door een lans te breken voor een nog fundamenteler staatshervorming na de verkiezingen.

'Geen enkele deur is definitief dicht, maar de partij is vandaag in het geheel niet bezig met Dedecker,' zegt N-VA-kamerfractieleider Jan Jambon.

'De komst van Dedecker zou geen overbodige luxe zijn,' zegt een N-VA-kopstuk in Het Laatste Nieuws. De krant stelt vast N-VA in West-Vlaanderen zware concurrentie krijgt van CD&V en dat de partij er op Geert Bourgeois na geen stemmenkanonnen heeft.

N-VA-kopstuk: 'De kans dat Jean-Marie Dedecker naar N-VA komt is 0,0 procent'

In De Morgen laat een kopstuk een heel andere klok horen. 'De kans dat Jean-Marie Dedecker naar N-VA komt is 0,0 procent. Nu en in de toekomst.'

Bart De Wever, die gisteren vanuit zijn vakantie in het buitenland nog reageerde op uitspraken van Tom Lanoye en Karel De Gucht over zijn partij, nam voorlopig nog niet de moeite om te reageren op de toenadering van Jean-Marie Dedecker.

Onze partners