'Ik bepaal niet wat commercieel kan' (Muyters)

27/12/11 om 23:05 - Bijgewerkt om 23:05

Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Philippe Muyters zegt dat er wel degelijk overleg is geweest tussen Vlaanderen, Brussel en Wallonië over de mogelijke komst van drie shoppingcentra.

'Ik bepaal niet wat commercieel kan' (Muyters)

© Belga

Er is wel degelijk al overleg geweest tussen Vlaanderen, Brussel en Wallonië over de mogelijke komst van drie shoppingcentra in en rond Brussel. Dat zei Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Philippe Muyters (N-VA) op Radio 1 en hij bevestigt dat ook aan Belga.

Eerder zei de Brusselse regering dat Vlaanderen geen overleg wilde. "Dat klopt helemaal niet. Er zijn al verschillende gesprekken geweest. Ik wil dat overleg trouwens nog meer structureren. Maar ik herhaal nog eens dat ik niet bepaal wat commercieel kan of niet. Dat laat ik over aan de investeerders", aldus minister Muyters. "Over de mobiliteits- en milieufacetten wil ik uiteraard wel praten."

De Brusselse regering besliste vorige week om een milieuattest te verlenen aan het megacomplex 'Just under the Sky' aan de Van Praetbrug. Eerder kreeg Uplace van de Vlaamse regering al een bouwvergunning voor een complex in Machelen.

Er zijn ook plannen voor de bouw van een shoppingcenter op de Heizelvlakte. Er kwam al veel kritiek op de plannen, onder meer van de zelfstandigenorganisaties. "Drie megashoppingcentra op een boogscheut van elkaar is van het goede teveel", zegt Christine Mattheeuws van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ). (Belga/INM)

Onze partners